Co pro nás může být přínosem?

Co pro nás může být přínosem?

V těchto vypjatých dnech, kdy se na nás přes média neustále valí nové nepříliš pozitivní informace, je dobré si uvědomit, co je pro nás přínosem.

Když jsme se před 11 lety rozhodli odejít z Brodu, říkala jsem si, jestli je to tak dobře. Obě děti byly už samostatné, syn se rozhodl odejít do Prahy a dcera končila vysokou školu a měla vážnou známost. Oba jsme v učitelských začátcích dojížděli do práce, teď jsme byli v místě a měli jsme se znovu vrátit k dojíždění. Naštěstí už jsme nebyli závislí na dopravě.

Pravda je, že jsme od Brodu, tedy svojí práce 10 km, což znamená přejezd za 15-20 minut přímo do práce. Jediné obavy jsme měli v zimě. Bydlíme totiž v části obce, kde je 8 domů a u nás končí silnice. Ale i to se časem ustálilo, navíc silnici nám prohrnují a za těch 11 let jsme nepřijeli včas do práce jen jednou. A při současných zimách je dojíždění úplně v pohodě.

Postupem času jsme si na naši polosamotu tak zvykli, že už se po práci těšíme, jak odjedeme ze shonu a přijedeme do klidu. Navíc jsem si mohla splnit svůj sen z dětství mít kočičky a ty nás také při příjezdu vítají. Jsou zhýčkané a kolikrát si říkám, že bych se jednou chtěla mít jako kočky u Pilařu.

Jaké jsou výhody tohoto bydlení? Spojení s přírodou, zahrada, sousedé jsou vzálenější a když se chceme potkat, tak se potkáme. Pěší výlety do okolí, které je nádherné, pokud je sníh, tak od branky můžeme vyjet na běžkách, ale to v posledních zimách příliš nešlo.

Výhody tohoto bydlení si uvědomuji i v současné nepříznivé situaci, kdy mohu být doma, ale zároveň na zahradě, mohu se projít do okolí, protože zde jsou pole a lesy. Přestože dcera s vnoučky bydlí v malém městě, kluci za námi jezdí jako na venkov, protože u sousedů jsou zvířátka a můžeme se tam jít podívat, a zahrada je pro ně také jiná než doma.

Proč o tom píšu? Zjistila jsem, že naše volba byla tehdy přínosem pro oba a také, že se naše bydlení stalo základnou, kam se rádi oba vracíme. A v tento čas jsem si znovu uvědomila, jaký klid mi přináší spojení s přírodou, se zemí a s našimi kočičkami. Jsem vděčná za vše, co mi přináší klid a rovnováhu. Cítím se tady v bezpečí a vnímám, že i zbytek rodiny sem za námi rád jezdí a užívají si tady s námi klid a pohodu.

Přála bych v této době každému, aby měl svůj kout, kde se cítí v bezpečí, kam se rád vrací a cítí se tam dobře. Je to pro každého to nejdůležitější, aby se pak mohl věnovat tomu, co umí, k čemu má talent a schopnosti, a tak být příspěvkem pro všechny ostatní. I já to tak cítím a chtěla bych být příspěvkem pro ostatní. Vnímám to u své učitelské profese a v poslední době i v práci s metodami Access Consciousness.

Těší mě ukazovat lidem, co vědí a jak použít své schopnosti k tomu, aby si život ulehčili a prožívali ho s radostí. Přestože je teď doba, kdy se nemůžeme potkat osobně, nabízím spojení přes mail, skype nebo zoom. Mohu vám tak pomoci s vašimi problémy i online. Moc si přeju a věřím, že vše zvládneme a spoustu věcí se změní, a my si uvědomíme, co je pro nás prioritou. A co je v současné době přínosem pro vás? Vše v mém životě přichází s lehkostí, radostí a slávou!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *